15:00

Åkarps IF

Referat: AIF Barrikaden - Åkarps IF

Startelvan: (4-2-3-1) Emma - Jill, Erica, Rahima, Rebecca - Vilma, Veronica - Arbnora, Mia, Alejandra - Qendresa

Avbytare var Camilla N som kom in som höger defensiv mittfältare efter 20 min och spelade där resten av matchen, Dalia som kom in som offensiv vänstermittfältare efter 37 min och spelade resten av matchen och slutligen Naghme (Kicklicensierad tjej som gjorde sin första match för oss) som spelade sista kvarten som mittback.

Vi spelade mycket bra i första halvlek, bra intensitet, bra passningsspel och bra individuella prestationer. Vi var det klart bästa laget och därför kändes det extremt konstigt och orättvist när vi efter en halvtimmes spel låg under med 0-2,
båda målen efter passivt försvarsspel, det första en hörna som 4-5 spelare lätt kunnat få bort men som gick direkt i mål. (F.ö. den enda hörna de hade i första halvlek medan vi hade 5) Strax efter den slog Arbnora en hörna som var ytterst nära att också den gå in direkt.

Den allra första heta chansen i första halvlek hade vi när Qendresa på vänsterkanten mycket snyggt först tog sig ända ner på kortlinjen och därefter längs denna förbi ett par försvarare nästan ända in till stolpen där hon slog bollen snett inåt bakåt men där vi både missade det jättefina skottläge som uppstod och returen på detsamma. Qendresas löpning var enligt min mening matchens bästa individuella prestation.

I den 39:e min reducerade vi till 1-2 genom Qendresa sedan en passning från Jill tuschat en (eller 2?) spelare innan den nådde henne.

Vi fortsatte dominera spelmässigt också efter halvtidsvilan och vi hade också ännu fler klara målchanser än i första havlek. Dalia hade ett skott i stolpen, Arbnora hade 2 bra frisparkar och vi missade också en straff - gick i ribban. I samband med straffen fick de f.ö. en spelare utvisad men då återstod bara c:a 5 minuter.
Innan alla dessa chanser hade de ökat på sin ledning till 3-1 redan i den 53:e min, ett resultat som skulle stå sig matchen ut.

I den 75:e min hade de när vi pressade på ordentligt en kontring där en spelare kom helt fri med Emma som gjorde en perfekt utrusning och hann före till bollen.
Detta var faktiskt den enda riktiga målchansen under hela matchen som de INTE gjorde mål på, tala om bra utdelning.

Trots att en väldigt stor andel av spelet var förlagt långt in på deras planhalva spelade vi nog aningen sämre i andra. Tendensen att vara för osjälviska och "aldrig" utmana och gå/skjuta själv som vi hade redan i första (och i förra matchen) förstärktes och spelet blev lite för plottrigt. Kortpassningsspelet var i och för sig bra men alltför mycket i sidled. Det blev tyvärr lite mycket tjafs mellan lagen mot slutet av matchen.

Totalt sett en mycket bra insats från vår sida och siffrorna borde spel- och chansmässigt blivit de omvända. Individuellt var många bra men jag vill lyfta fram blott 14-åriga Rebecca som spelade väldigt moget och från sin backplats förutom en fin defensiv insats, speciellt i första halvlek, också visade stora offensiva kvalitéer när hon gång efter gång deltog väldigt aktivt i uppbygget av våra anfall.

Statistik: Hörnor: 6-2 Skott på mål: 8-5 Skott utanför: 3-3